Botkyrka Brandstation

Botkyrka Brandstation

 

 

Här var det stort och här fanns det många olika typer av räddning. Vill man åka på larm är det här helt klart en bra station. Tyvärr så kör dom 1+4 på larmen så LIA´eleven får åka efter i en Löparbil (Utan blåljus), men det finns stora möjligheter att få vara med när tillfälle ges. Dom är mycket aktiva här och det verkar inte vara en stillasittande stund. Något som kändes här var en mycket stor variation i åldrar och etniskt ursprung och det verkade vara en rätt skön stämning i den gruppen jag träffade.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Södertörn kanske kommer revidera sitt tillvägagångssätt till nästa år men man kan ju inte räkna med någonting. Allt hänger på hur politiken spelar ur sig menar dom på stationen.

 

Hur konservativ är stationen?

Botkyrka kom in i Södertörnas brandförsvar rätt sent och många fina traditioner finns fortfarande kvar.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Tung räddning, Kemskydd och Repellering, enligt hemsidan skall de även ha en skytteberedskap.

 

Vad tycker stationen om SMO?

Dom tar rätt ofta emot SMOélever och dom tycker kvalitén varierar. Snackade med en som gått SMO 7 han var nöjd och såg värdet i sin SMO-utbilldning. Han tyckte att det var trist att Södertörn hade tummat på kraven för sommarvikarier och som utbildningsansvarig kunde han se klara brister i de rekryter som kommit in.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Som vanligt har södertörn stora pensionsavgångar det kommande åren.

 


Kommentarer
Postat av: T

Hej måste få fråga dig igen ang rullbandstestet. Hur är de 24 kg fördelade? Sitter allt på ryggen???)

Har vart och kört med ryggsäck på rullbandet nu och det är riktigt tungt. Dock kanske "paketet" sitter bättre och skönare än var min skolryggsäck full med kettelbells gör =)



Såg även att de dragit in den skolbundna utbildningen på Revinge till våren. Det gjorde ju inte mina chanser större direkt. Du som varit runt nu, om man inte är fd SMO elev eller brandingenjör, vad har de för utbildning bakom sig som arbetar på en brandstation?

2011-09-01 @ 21:01:12
Postat av: T

Vill bara förtidiga att det inte var ngt problem att klara av dom 8 min men det var riktigt tungt för axlarna... Lät kanske som att jag inte orkade alla minuter när jag skrev så..

2011-09-02 @ 09:32:35
Postat av: Tobias

paketet väger ca 12 kg, sen sitter ju resten av kläderna jämnt över kroppen. vad du kan testa med är att träna med mössa på dig då värmen är ett av de mest krävande momenten i testet...



ja du det händer som sagt mycket med utbildningen just nu. jag kan ju bara svara ang Stockholms området när det gäller meriter. och som det ser ut där är Södertörn inte intresserade av SMO utan är mer inriktade på Mångfalden och jämställdhetsarbetet, medan Storstockholm har anställningsstopp och annars vill att man klarar deras storstadsmodell... vad gällande SMO är dom splittrade, men i huvudsak positiva till att man ha den. vad som gäller i andra delar av Sverige vet jag inte. men allt varierar från kommun till kommun.



2011-09-03 @ 00:00:50
URL: http://brandasspiranten.blogg.se/
Postat av: Robin K

Hej!



Varför finns inte Kista brandstation med? :)

2011-09-03 @ 14:46:03
URL: http://brandasspiranten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0