Botkyrka Brandstation

Botkyrka Brandstation

 

 

Här var det stort och här fanns det många olika typer av räddning. Vill man åka på larm är det här helt klart en bra station. Tyvärr så kör dom 1+4 på larmen så LIA´eleven får åka efter i en Löparbil (Utan blåljus), men det finns stora möjligheter att få vara med när tillfälle ges. Dom är mycket aktiva här och det verkar inte vara en stillasittande stund. Något som kändes här var en mycket stor variation i åldrar och etniskt ursprung och det verkade vara en rätt skön stämning i den gruppen jag träffade.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Södertörn kanske kommer revidera sitt tillvägagångssätt till nästa år men man kan ju inte räkna med någonting. Allt hänger på hur politiken spelar ur sig menar dom på stationen.

 

Hur konservativ är stationen?

Botkyrka kom in i Södertörnas brandförsvar rätt sent och många fina traditioner finns fortfarande kvar.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Tung räddning, Kemskydd och Repellering, enligt hemsidan skall de även ha en skytteberedskap.

 

Vad tycker stationen om SMO?

Dom tar rätt ofta emot SMOélever och dom tycker kvalitén varierar. Snackade med en som gått SMO 7 han var nöjd och såg värdet i sin SMO-utbilldning. Han tyckte att det var trist att Södertörn hade tummat på kraven för sommarvikarier och som utbildningsansvarig kunde han se klara brister i de rekryter som kommit in.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Som vanligt har södertörn stora pensionsavgångar det kommande åren.

 


Katarina Brandstation

Katarina Brandstation

 

 

Katarina brandstation är utan tvekan den vackraste stationen jag varit på. Stationen är den äldsta i Stockholm och enligt grabbarna även den äldsta i världen, om det är sant eller inte låter jag vara osagt men delar av byggnaden är tydligen från 1780-talet. Dock blev det inte brandstation förens 1876. Larmfrekvensen är likt de flesta innerstadsstationer hög, och i detta läge känns det som jag skulle kunna välja den här stationen bara för att jag blev lite kär i den… jag tror LIA här skulle va jätteroligt. Kul fakta är att Nile city 105,6 spelades in här… och för att hedra Katarina kommer här ett Videoklipp från just den Serien.

 

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

För första gången kändes det som om det fans ett hopp. Men realistiskt är det inte troligt.

 

Hur konservativ är stationen?

Stationen står i förgrunden för en hel del åsiktsskapande, mycket pga Anders ”Ankan” Cederberg som är ordförande i BRF. Jag tror alla som jobbar på den här stationen värnar om de vackra inom räddningstjänsten och vill inte se det förstöras av förhastad Politik.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Detta är en klart operativ brandstation och den enda specialstyrkan är medlemmar i RITS.

 

Vad tycker stationen om SMO?

Lite svårt att svara på den frågan då jag i huvudsak snackade med ”Ankan” och BRF´s linje är att SMO skall vara den behörighet man har om man ska jobba som Brandman idag.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

För första gången får jag höra att det ser ut som om hela Stockholms regionen kommer byta ut nästan 30% av sin styrka inom 5 år. Och den dåliga ekonomin är ett problem som bör vara löst tills jag är aktuell för en heltidstjänst. (Mycket bra nyheter med andra ord för min del)


Solna Brandstation

Solna Brandstation

 

 

Jag kan inte annat än att känna Solna brandstation lite som min hemma station, växte nämligen upp i Solna och om det är någonstans jag känner till gatorna så är det här, jag får träffa 2 st Brandmän som båda gått SMO (2 och 8) och vi börjar med en timmes snacka om Utbildningen men glider snabbt över på allt mellan himmel och jord. Dom ger mig tipps på vad jag ska tänka på under min LIA och inför. Tongången gentemot SMO är god och i baggrunden sitter en Brandmästare och lyssnar med ena örat på vad som sägs. Solna Brandstation verkar vara en riktig toppenstation att göra LIA på, men grabbarna betonar också att allt handlar om tur när det gäller larm, en av dom gjorde LIA´n här och var väldigt nöjd med det. Så jag lär helt klart lägga till den på min lista över möjliga kandidater.

 

Solna brandstation är vad man kan säga en helt normal station, dom har inga specialstyrkor men vad gör det, här verkar livet handla mycket om att göra sin insats, och dra sitt strå till stacken.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Enligt en av dom nuvarande sommarvikarierna var han inne på sitt 3é år som sommarvikarie, och bakom honom (dvs framför mig)står 41 st på kö…

 

Hur konservativ är stationen?

Det här är en sån station som gråter när Hockey bocky blir förbjudet, och traditioner suddads ut.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Enligt hemsidan skall solna ha en ”container framtagen för arbete i hög riskmiljö” vad det betyder fick jag inte riktigt reda på…

 

Vad tycker stationen om SMO?

Ska väl säga att jag bara fick en sida av myntet här, men det verkar som om det har stötts på de flesta typer och man blir varker dömd eller berömd för att man gått SMO här. Kunskap är alltid viktigt och sånt märks tidigt menar man på..

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Ja.. vad ska man säga… det ser mörkt ut att få jobba här.


kungsholmens Brandstation

kungsholmens Brandstation

 

 

Kungsholmens brandstation är en gammal fin byggnad med mycket gamla anor, den byggdes på 30 talet och var avsedd att vara brandstation, vilket kanske inte alltid är fallet med vissa stationer som tex är gammal ombyggda bryggerier osv. Sorgligt nog kommer dom riva denna vackra byggnad om ca 4 år då stationen kommer omplaceras. Luckorna (sovrummen) här är enorma, nästan fullgoda ettor. Jag får en rundvisning och en hel del kloka ord på vägen av min guide, det börjar dana nu för mig att det är stor skillnad på Storstockholms brandförsvar och södertörn, på både gott och ont.

 

 

Vad som verkar bra med att göra LIA´n här är att man har en stor chans att få följa med på smålarm, normalt sett brukar man åka 1+4 vilket gör det svårt för en liaelev att åka med tydligen, men här skickar man 3 gubbar och stannar hemma med några för att kunna täcka dykberedskapen.(Gäller naturligtvis bara smålarm)

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Nej jag tycker det verkar väldigt svårt att få tag i sommarvikariat över lag inom Stockholms län.

 

Hur konservativ är stationen?

Stationen verkar hålla hårt på traditioner och ser sitt uppdrag rent operativt.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Räddningsdykning, liv-, miljö- och egendomsräddning under vatten. Bistår polisen vid efterforskning av personer under vatten.

Tyckkammarberedskap för i första hand egna räddningsdykare, i andra hand för allmänheten i samband med dykolycksfall eller vid rökförgiftning. Tryckkammarbilen är dockningsbar med en tryckkammare på Karolinska sjukhuset.

Dykavtal med andra kommuner.

 

Vad tycker stationen om SMO?

Snackade med en som hade gått SMO Rosersberg och sista terminen på Sandö, enligt honom så var SMO en helt värdelös utbildning och tyckte man skulle skrota den helt. Jag tror inte de övriga i gardet höll med honom.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Jag säger som tidigare Stockholm anställer väldigt sällan och pensionsavgångar är någonting som verkar vara lite Tabu att tala om…*ler* det var tydligen en som kunde gått i pension förra året, men pallar man så gör man…


Haninge Brandstation

Haninge Brandstation

 

 

Haninge är den hittills största brandstationen jag varit på, Dom bemannar stationen med 1+5 och en dagstyrka på vad jag förstod 3 extra. Här sitter även en del insatsledare och brandingenjörer, dom har en stor vagnhall med många bilar, verkstad och en slangtvätthall. Samt en något gammal övningssimulator för sökteknik. Dom jag träffar på stationen är hjälpsamma och svarar gärna på mina frågor och diskuterar utrustning. Vad jag kände som var speciellt bra här är att de verkade hålla i en hel del utbildning, tydligen så håller de på att utbilda kommunens anställda i brandkunskap för att bla kunna förebygga handlingsförlamning vid larm i kommunala byggnader som skolor/dagis osv. dom verkar ha det tänket rätt genomgående, att utbilda i förebyggande syfte. Larmfrekvensen ligger på strax över 1000/år och hälften är automatlarm.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Här var dom väldigt klara på att dom anställde kvinnor och män med utomnordisk bakgrund i huvudsak, men menade också att Södertörn inte riktigt kanske landat på en helt fungerande lösning gällande detta.

 

Hur konservativ är stationen?

Förändring och framåtstävande är honnörsord och tydligen hade traditioner luckrats upp en hel del genom åren.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Haningestyrkan har en specialkompetens på sanering. Då markbränder varit mycket vanligt förekommande i kommunen har styrkorna också blivit något av experter på att bekämpa bränder i mark och skog. Sen tycker jag också att deras framåtsträvande utbildningsarbete borde ligga med här…

 

Vad tycker stationen om SMO?

Eftersom man inte ser SMO som ett direkt krav för anställning så bedöms man oavsett man gått SMO eller inte utifrån andra meriter. Vad som kan sägas dock efter att ha talat med en tjej som gick SMO 1 och jobbade på stationen, så hade SMO i början en betydligt högre status än den har idag.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Samma här som Nynäshan och Tyresö sa, det kommer ske stora pensionsavgångar de kommande åren.


Farsta brandstation

Farsta brandstation

 

Min uppfattning av Farsta var att de jobbade ett helt gäng sköna grabbar här, lite utav en klassisk brandstation och alla fördomar man har om dom *Ler*. Stationen i sig åker på en relativt hög larmfrekvens och är oftast först på plats.  Dom har en special inriktning på kem olyckor och avancerad indikering (snabb identifiering av vilka ämnen som är inblandade vid en olycka eller vid avsiktliga utsläpp av kemikalier.) mitt i min rundvissning slog det till med ett larm och jag valde att röra mig hemåt.  Jag han snacka lite med en kille som gick SMO 7 och han gav mig svar på en del frågor.

 

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

I Stockholmsregionen är det i regel väldigt högt söktryck och det finns fler behöriga sommarvikarier än tjänster så konkurrensen är stenhård.

 

Hur konservativ är stationen?

Jag säger bara Konservativ. Så har jag inte sagt förmycket.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Dom har en special inriktning på kem olyckor och avancerad indikering.

 

Vad tycker stationen om SMO?

Dom var nyfikna och jag hade väl mer och berätta än vad dom hade åsikter. Stockholm ser inte SMO som ett krav längre för att söka tjänst där, dock är ju alla meriter bra när man ska slåss om de mycket få platser som finns.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Stockholm har inga märkbara pensionsavgångar att se fram emot. Och just nu är det Anställningsstopp.


Johannes Brandstation

Johannes brandstation

 

Nu har jag varit på hjärtat av Storstockholms brandförsvar nämligen Johannes station i city. Den är bemannad av 3 tappra brandmän och en hel drös med brandingenjörer, chefer och annat löst folk.  Det har tydligen rätt nyligen blivit ”dygnet runt bemannat” igen på stationen så dom saknar ett ordentligt dagrum och improviserar med att göra om ett gammalt konferensrum, jag blir runtvisad av Anders AXE en rutinerad veteran som jobbar inom Räddningstjänsten i 20 år han såg dock inte ut att vara en dag över 35, vi fick tid att kolla på stationen och diskutera SMO och Stockholms brandförsvar.

 

 

Johannes station bemannar även 2-3 dagar i veckan en räddningsbåt, och får ofta larm som ”andra styrka” för nästa alla innestads stationer, pga sitt läge mitt i city. Vilket betyder många larm och olika larm, men få ”först på plats larm”. Helt klart en intressant kandidat till min LIA.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

På Johannes jobbar bara 3 man/skift vilket omöjliggör sommarvikariat då dessa oftast är rutinerade brandmän med mycket erfarenhet.

 

Hur konservativ är stationen?

Jag får en känsla av att de som jobbar här är mycket öppna för förändring och har en nära kontakt med ledningen men älskar sina traditioner. Lite buttra var dom över att storstockholms brandförsvar hade dragit in den extrapeng (ca 100kr/Gubbe) som delades ut till skiften som jobbade storhelger för att lyxa till det lite med tex julmat osv.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Brandbåten är ju naturligtvis ett av de tydligaste specialkompetenser stationen har, dessutom är dom deltagare i RITS, (En RITS-styrka består av sex personer, varav minst ett befäl som har speciell utbildning och utrustning för att kunna genomföra bl.a. rök- och kemdykning för livräddande insatser på fartyg. Styrkorna ska även kunna användas inom miljöräddningstjänst till sjöss. Styrkorna flygs ut till insatsen i SAR-helikoptrar (SAR är förkortning för Search and rescue), alternativt transporteras med båt vid en händelse som kräver det.)

 

Vad tycker stationen om SMO?

Anders var nöjd med dom smoáre han stött på genom åren och såg väl inte det som en nackdel att man går där. Han vet dock om att det sker en del debatter kring ämnet men har inte lagt sig i så mycket.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Det glömde jag fråga, däremot fick jag veta att stockholms brandförsvar har nyanställningsstop just nu pga en dålig ekonomi och styrkerna ser ut att se fram emot nedskärningar på många håll. Så att bli anställd ser mörkt ut just nu.

 


Tyresö Brandstation

Tyresö Brandstation

 

 

Då har jag äntligen börjat på riktigt med mitt besökande av södra Stockholms brandstationer. Först på anhalten är Tyresö Brandstation, det var ett intressant besök då jag fick möjligheten att bli runtvisad av en av de sommarvikarier det har skrivits så mycket om i samband med Simon Wallmark. Jag passade naturligtvis på att ställa lite frågor direkt till henne, om hur hon upplevt det hela, hon känner att det blivit dumt att det mottagits på det här sättet, och det florerar en hel del missförstånd på stationerna när det gäller hur antagningen gick till. Hon ville påpeka att hon klarat alla de fys-tester som krävts och enligt mig låter det som vanliga tester vid nyanställning inget reducerat, eller räckmacka. Som enda tjej på Tyresö stationen känner hon sig välkommen och grabbarna har visat henne allt stöd hon kunde önska i samband med skriverierna. Hon har en bakgrund som utbildad lärare (ca 5 år) vilket jag bara kan se som enormt meriterande i samband med Brandmansyrket.

 

Stationen i sig har en låg frekvens av larm och specialiserar sig på restvärdeshantering, och snart även repellering, troligen kommer jag inte söka mig hit utan fortsätta leta efter en station som har en högre larmfrekvens.

 

Dom 5 Snabba

 

Sommarvikariat finns det en chans?

När jag snackade med en av styrkeledarna så ville han påpeka att södertörn jobbar mycket med mångfald och kultur, det har satts riktlinjer som självklart inte omöjliggör sommarvikariat, men som SMOáre kan man räkna med konkurens från andra håll också.

 

Hur konservativ är stationen?

Tradition är nog viktigt på alla stationer, dock verkar öppenheten vara i fokus och nytänket genomsyrar hela organisationen.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Tyresö hanterar förbundets restvärdesarbete, och har en speciell bil för detta, dom kommer även att bli specialister på höghöjdsräddning

 

Vad tycker stationen om SMO?

Jag intervjuade en av styrkeledarna och hans svar var ”jag vet ärligt talat inte så mycket om SMO” men jag vet att fler och fler motsätter sig det och börjar söka annan kompetens.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Södertörns brandförsvar är inför stora pensionsavgångar de kommande 5 åren och ekonomin är stabil så jobb kommer det finnas.

 


Nynäshamns Brandstation


Idag tjuvstartade jag lite på min planerade besöksturné genom att hälsa på Nynäshamns brandstation. Målet är ju som jag nämnde tidigare att besöka ett par stationer i stockholmsområdet för att hitta en bra plats att göra räddningsdelen av min LIA i termin 3.

 

I nästa vecka har jag bokat in studiebesök på 9 stora stationer i innerstan och på södertörn.

 

Varje station har ju lite olika typer av larmfrekvens och typ av larm. Jag vill ju hamna på en station där jag får lära mig så mycket jag bara kan av mina 10 veckor. Dessutom passar jag ju på att ta reda på hur stationerna tänker kring SMO, Arbetsutsikter, och Arbetssätt. Hoppas detta är läsvärt även för er.

 

Jag har i mitt sökande ställt mig ett par frågor för att hitta rätt

 

Vad får en smoáre göra på sin LIA hos er?

 

Sommarvikariat finns det en chans?

 

Hur konservativ är stationen?

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

 

Vad tycker stationen om SMO?

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

 

 

 

NYNÄSHAMNS BRANDSTATION

När jag kommer till stationen möts jag av 4 skojfriska brandmän i åldrarna 35-55 dom är glada över att jag valt att komma på besök hos dom och det startas direkt med frågor kring smo, vilket jag gärna svarar på så gott jag kan sen övergår diskussionerna mer till att handla om bilköp då en tjej i Ambulansen skulle köpa ny. En av killarna är ute på tillsyn i ösmo på ett dagis, vilket fortfarande lämnar 1+4 på stationen.

 

brandstation bemannas dygnet runt av fem brandmän och en styrkeledare. Larmfrekvensen är rätt låg ( ca 1-2 larm /dag ) och det är mycket sjukvårdslarm, Nynäshamn har bara en ambulans så när den är upptagen är det Räddningstjänsten som får rycka in. När jag snackade med grabbarna om att jag skulle göra LIA tyckte dom att jag skulle söka mig in till stan där larmfrekvensen var högre. En av killarna hade jobbat 10 år inom stockholmsbrandförsvar och han såg stora skillnader på tänket i de olika förbunden. Det var kul att bolla tankar med dom här killarna och utan att gå in på allt för noggranna värderingar så verkade dom öppna för den nya tiden som kommer men kritiska till hur det gick till. Lite vad jag hade förväntat mig. Överlag tycker jag Stationen verkar trevlig, men sakar det jag söker inför LIA´n. jag skulle kunna jobba där efter en 10 år inom kåren kanske.

 

Dom 5 Snabba

Sommarvikariat finns det en chans?

Absolut, men det har ju skrivits en del om Södertörn´s Migrationskvotering påpekar dom.

 

Hur konservativ är stationen?

”Måttligt”

Kloka åsikter med en respekt för Traditioner

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Inga särskilda mer än att dom håller i förbundets klädförråd

 

Vad tycker stationen om SMO?

Dom verkade lyssna nyfiket på SMO och med tanke på att jag gick där tror jag ingen ville skrika för högt om utbildningen.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Tydligen så ser det ut som om Södertörn kommer titta på stora avgångar om ca 2 år och det lät ju intressant för min del.

 

Vill ni veta mer om Nynäshamns brandstation gå in å deras hemsida. http://www.sbff.se/Brandstationer/Nynashamn-/


Hej igen kära Bloggläsare!

Hej på er kul att ni läser bloggen.

 

Jag är ledsen att jag inte haft tid att ägna mig åt den så mycket under sommaren. Snart är jag tillbaka på sandö och då fortsätter rapporteringen om livet på ön. Mycket har hänt i sommar men lite av räddningskaraktär tyvärr. Min träning har varit begränsad då jag drog på mig en skada på höftböjen och det är någonting jag tyvärr fortfarande känner av. Hoppas ni haft det bra och ett stort grattis till alla som kommit in på SMO till HT11.

 

Här kommer ett par korta svar för er som skrivit till mig under sommaren.

 

Vissa frågor är så långa att jag inte skivit ut allt här.

 

Kommentarer från inlägget Sommarlov:

 

@Viktor:  ”Tjena! Vill bara tacka dig för att du tar dig tiden att blogga om utbildningen och livet på Sandö. Det har hjälpt mig i valet av skola mm. Börjar själv plugga i Sandö nu i höst så vi kanske springer in i varandra någon gång! Ha det bra!”

 

 

grattis till antagningen det kommer hända mycket roligt nu i höst så jag hoppas du är redo för det. På en så liten ö är det nästan omöjligt att inte springa på varandra så det är bara rycka tag i mig och du får lust att snacka…

 

@Emelie: ” Nöjd med utbildningen?”

 

 

Kort fråga men inget enkelt svar.. jag är naturligtvis inte helt nöjd eftersom jag jobbar stenhårt med studentkåren. Jag har däremot en god förhoppning om att det jag vill förändra kommer ge resultat. I våras satte vi ned foten och fick samtliga av våra krav bemötta, vi är nu organiserade och hösten kommer ägnas åt att etablera diskussioner om förändringar som är lite mer övergripande, sakfrågor ang utbildningen är relativt lätta att hitta lösningar på, det är dom stora frågorna som sammanhållningen på ön,  boendefrågan, antagningen, framtidsutsikter för examinerade Smoare osv som kommer kräva ett lite större samarbete för att lösa. Det viktiga är att man inte bara ser problemen utan genomför verklig förändring. Så nöjd det vore orimligt att säga. Men jag har haft jäkligt kul den första tiden, och lärt mig saker om räddning jag inte tänkt på tidigare så jag får absolut ut någonting viktigt av att vara här.

Vad tyckte du själv då?

 

@ Alex: ”vart hittar man kursliteratur, hur ser scheman ut för smoare, hur upplever jag kritiken som förs mot smo”

 

Grattis till din antagning, du hade ett par frågor varav två är lätta att svara på.

Du köper all din kurslitteratur i receptionen på skolan. Vet inte om du kan köpa dom online via handlare men det du behöver finns att köpa här och det är inte dyrt och det är inte mycket. Jag kanske la 1000 kr på kurslitteratur i våras.

Scheman varierar lite beroende på vilken grupp du är i men generellt så är ca 50% av dygnen lektionsfyllda sen räknar man med att du studerar på egen hand, fredags eftermiddagar är alltid lediga (Med undantag för den veckan du har fordonsvård. Vilket kanske är 2-3 ggr per termin)

Vad gällande kritiken som man kan läsa om på internet kan jag bara ge dig samma råd som en mycket bra lärare på utbildningen gav mig ”skapa dig din egen uppfattning innan du skapar dig en åsikt” det finns flera läger och åsikter men mycket händer just nu så inget är skrivet i sten. Vill du vara med och påverka gör som jag., skriv en blogg eller gå med i studentkåren. Lär dig sålla mellan traditioner och framtidsvisioner, men med respekt för båda. Det viktiga är att du inte bara repeterar vad du hört utan tänkt efter lite…

 

Kommentarer från inlägget Sommartider hej hej:

 

@ Johan: ” Det blir, dessvärre av vad jag förstått, Revinge på distans. Skulle vara väldigt tacksam om du kunde återkomma om alternativa karriärval! :)”

 

 

Grattis till antagningen, när det gäller olika karriärsval där SMO utbildningen skulle kunna vara meriterande är det ju svårt att svara på, det har efterlysts en lista med möjliga arbetsbeskrivningar och jag har för mig att jag bloggat någonting om detta förut oxå, men ett av problemen som jag ser det är att arbetsgivare runt om i sverige inte vet vad SMO egentligen är. För säger du att det är en brandmansutbildning så svarar inte det helt för de behov dom kanske har på just den arbetsplatsen. I det civila om jag får kalla det så. Tror jag det är lättare att tänka på utbildningen som en säkerhet och krisberedskapsutbildning. Däri ligger också ett vanligt missförstånd då säkerhet i sverige oftast tolkas som bevakning och skydd mot brott snarare än riskarbete och skydd mot olyckor. I engelskan har man gjort en lite smartare uppdelning då man säger security och safety där safety är den delen vi jobbar med. Dvs skydd mot olyckor. Så fram tills vi lyckats förmedla detta på ett bra sätt så antar jag att vi kommer få ett problem när vi söker jobb med luddiga kompetensbeskrivningar. Men brandsäkerhetsansvarig är ju alltid en titel som skulle kunna funka att jobba som… debatten fortsätter dock.

 

Ser fram emot att börja rapportera mer snart igen. Och jag har inte glömt att jag ska besöka lite brandstationer och rapportera om bra Lia platser. Jag har bara inte haft tid ännu..

 

Ha det King…


RSS 2.0