Det kan bli en bra sommar

Då har äntligen sommarvicket börjat i Luleå och efter en rätt slitsam helg med trevliga kvällar och tidiga möten, har jag även lyckats dra på mig en förkylning så här lagom till start... Kommer gå introduktionsvecka på Luleå nu innan jag flyttar över och kör med sommarvikarierna på Boden nästa vecka. Idag har vi hämtat ut kläder och fått en rundvisning av stationerna. På eftermiddagen hade vi LABCDE repetition. Man kan lite förenklat säga att vi nu under 2 veckor kommer få göra en snabbspolning av smo's operativa del, dvs, brand, ytlivräddning, trafikolyckor, sjukvård, höghöjdsarbete, kem och mycket mer... Jag missar dock en del av det i Luleås regi men är övertygad om att Boden förbereder sina vikarier på likvärdigt sätt.

Det ska bli intressant och se hur olika man arbetar mellan kommunerna men troligtvis lär mycket se likadant ut... Vad jag bara ifrån idag dock upptäckt är att man skiljer sig på rätt många sätt ifrån Katarina. Mycket beror på de olika dimensioneringarna av styrkor, i Luleå är man 1+4 och KT hade en bemanning på 2+8 en bra dag... ( kunde variera lite pga löpare och övning/fortbildning ) det är dock för tidigt för mig att dra några slutsatser men jag lovar att komma tillbaka till ämnet...

Detta innebär förhoppningsvis att jag nu kommer ha lite mer roliga inlägg att bidra med, det glädjer mig för på sistone har mycket stått still känns det som.


Här får ni en bild på en brandaspi.... Nä brandman som tack för att ni läser. Det känns helt overkligt att jag äntligen fått ett jobb och är ett steg närmare heltidsdrömen...


Tjugofyra7

Idag har man på Tjugofyra 7.se publicerat ett nytt nummer av tidningen. Extra glädjande är att man valt att ta upp rätt många aktuella frågor som rör oss SMOáre. FD Försvarsministern Sten Tolgfors nämner aningen vagt om sina funderingar att antagningssystemet till SMO bör ses över. Frågan är om han kom ihåg att nämna det till sin efterträdare? Södertörn svarar på varför mångfald/mångkultur står i fokus hos dom till eleverna på revinge och lovar att även besöka Sandö framöver, hoppas det sker i höst så jag har möjlighet att närvara.

 

Dessutom är man själv omnämnd. När jag var på mina tester i Växjö inför sommarvicket, så var dom där och skrev om de nya Winternet-testerna. Jag framstås dock lite orättvist fokuserad på att bara killar ställer höga krav på sig själv på testerna när jag snarare pratade om mig själv och mina krav… men så är det när man sticker ut näsan i media, allt är inte vad det tycks vara alltid.

 

Hursomhelst värt att läsa tidningen den här gången också så ta er tid…

http://www.tjugofyra7.se/Global/Tidningar/TJUG-120516.html


RSS-flöde

Ja som ni märker så händer det inte så mycket just  nu att skriva om.. LIA-S är intressant men rätt långt ifrån den glamurösa Räddningstjänsten i övrigt… (Ironi för er som gillar att misstolka) Den stora frågan är vart utveklingen är påväg? Ska vi som framtida brandmän jobba med förebyggandet?. Frågar du skolan är detta en självklar utveckling, och pratar man med grabbarna på Katarina skulle det omöjligt gå mot deras nuvarande styrkefördelning och riskbild. Oavsett vart vi är påväg i svensk räddningstjänst och hurvida en universallösning finns (något jag är rätt så säker på ej existerar), så lär jag fortsätta skriva raporter, hålla i utbildningar och granska brandskydd i sundsvalls kommun..

 

Men den 28é maj börjar sommarvicket och innan dess en del andra saker att fixa med… känner ni att det är drygt att kolla varje dag om jag delat med migt av mina erfarenheter kan ni ju använda RSS funktionen.

 

 

Tryck bara på knappen som ser ut så här och följ instruktionen. Knappen hittar ni längst ner på sidan…

 

ha det king så hörs vi …


RSS 2.0