Tyresö Brandstation

Tyresö Brandstation

 

 

Då har jag äntligen börjat på riktigt med mitt besökande av södra Stockholms brandstationer. Först på anhalten är Tyresö Brandstation, det var ett intressant besök då jag fick möjligheten att bli runtvisad av en av de sommarvikarier det har skrivits så mycket om i samband med Simon Wallmark. Jag passade naturligtvis på att ställa lite frågor direkt till henne, om hur hon upplevt det hela, hon känner att det blivit dumt att det mottagits på det här sättet, och det florerar en hel del missförstånd på stationerna när det gäller hur antagningen gick till. Hon ville påpeka att hon klarat alla de fys-tester som krävts och enligt mig låter det som vanliga tester vid nyanställning inget reducerat, eller räckmacka. Som enda tjej på Tyresö stationen känner hon sig välkommen och grabbarna har visat henne allt stöd hon kunde önska i samband med skriverierna. Hon har en bakgrund som utbildad lärare (ca 5 år) vilket jag bara kan se som enormt meriterande i samband med Brandmansyrket.

 

Stationen i sig har en låg frekvens av larm och specialiserar sig på restvärdeshantering, och snart även repellering, troligen kommer jag inte söka mig hit utan fortsätta leta efter en station som har en högre larmfrekvens.

 

Dom 5 Snabba

 

Sommarvikariat finns det en chans?

När jag snackade med en av styrkeledarna så ville han påpeka att södertörn jobbar mycket med mångfald och kultur, det har satts riktlinjer som självklart inte omöjliggör sommarvikariat, men som SMOáre kan man räkna med konkurens från andra håll också.

 

Hur konservativ är stationen?

Tradition är nog viktigt på alla stationer, dock verkar öppenheten vara i fokus och nytänket genomsyrar hela organisationen.

 

Vad har stationen för specialkompetenser?

Tyresö hanterar förbundets restvärdesarbete, och har en speciell bil för detta, dom kommer även att bli specialister på höghöjdsräddning

 

Vad tycker stationen om SMO?

Jag intervjuade en av styrkeledarna och hans svar var ”jag vet ärligt talat inte så mycket om SMO” men jag vet att fler och fler motsätter sig det och börjar söka annan kompetens.

 

Hur ser pensionsavgångarna ut?

Södertörns brandförsvar är inför stora pensionsavgångar de kommande 5 åren och ekonomin är stabil så jobb kommer det finnas.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0