Simon van...men vinner vi som gått SMO?

Jag tänker inte skriva så mycket om det men jag vet att ni är intresserade och tänker därför dela med mig...


Centrum för rättvisa skriver så här...

2011-11-09 | Simon Wallmark som nekades ett jobb som brandman för att han hade fel kön och fel etnisk bakgrund fick i dag full upprättelse. Södertörns Brandförsvarsförbund, SBFF, gick vid en förlikning i tingsrätten med på att betala hela det yrkade beloppet om 100 000 kronor.
- Det här är bokstavligt talat en hundraprocentig seger för Simon Wallmark och innebär en viktig markering att det är olagligt att särbehandla människor på grund av kön eller etnisk bakgrund, säger Clarence Crafoord, chef för Centrum för rättvisa och ombud för Simon Wallmark tillsammans med Anna Rogalska Hedlund.

Hela artikeln här

http://centrumforrattvisa.se/news/view/id/175

 

och såhär skriver SBFF

 

Diskrimineringsmål avslutat

Södertörns brandförsvarsförbund vill bredda mångfalden i personalgrupperna för att bli en effektivare räddningstjänst. Södertörn blev stämd i tingsrätten för diskriminering av en man som ansåg sig bättre lämpad för jobbet än de vikarier som anställdes. Södertörns brandförsvarsförbund anser att den samlade kompetensen och förmågan hos dem som anställdes matchade kraven i arbetet.

 

Parterna har idag enats om att förlikas i ärendet. För Södertörns brandförsvarsförbund är det viktigt att lägga detta ärende bakom sig inför kommande rekryteringar som snart ska påbörjas. Även hänsyn till de anställda gör förlikning till en rimlig lösning.

Hela uttalandet har ni här:

 

http://www.sbff.se/Resurser/Listning-for-forsta-sidan/Diskrimineringsmal-avslutat/Diskrimineringsmal-avslutat/


Intressant minst sagt...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0