Antagningen till SMO...

 

Tänkte nämna att antagningsstatistiken sjunkit kraftigt för antagningen till SMO, någonting som är nyhetsvärdigt för er som söker…

 

Till vårterminen 2012 sjönk antalet sökande till 807, från 1288 personer sökande samma period 2011.  Snitten för antagna sjönk också markant. Vad detta beror på kan jag bara spekulera kring, men troligen så beror det på 2 st faktorer. Det har nu blivit krav på att intyga simkunnighet genom att ta guldbojen. Något som fysiskt är mer ansträngande än att klara 4,5 km/h på rullbandet. Dessutom kräver det ju att man faktiskt tar sig tid och bekostar att genomföra testet.

Det kan även bero på att revinge inte antar reguljärklasser detta år. Generellt är antalet sökande lägre till vårterminen då det till skillnad från hösten inte går ut elever från gymnasiet som brukar trycka på i statistiken.

 

poängsnitten för de antagna har sjunkit över alla behörighetsgrupperna och det tydligaste raset kan man se i kategorin Högskoleprov som nu har hamnat på 1.0-1,1 från 1,2-1,3 tidigare period.

 

För en fullständig statistik besök MSB´s hemsida: https://msb.se/sv/Utbildning--ovning/Utbildning/Skydd-mot-olyckor/Antagning/Antagningsstatistik/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0