Det råder tystnad på Bodens räddningstjänst...

Vid lunchtid idag ryckte Smedjebackens deltidsräddningstjänst ut för att hjälpa till vid en Singelolycka. På vägen dit får dom möte med en Lastbil och föraren av brandbilen väljer att väja ner i dikeskanten för att förhindra en kollision. Troligen fick brandbilen sladd och när han kommer upp på vägen igen är det försent att rätta upp krängningen, dom kör på vägräcket och fortsätter vidare nerför en 6-7 meter djup vägkant. Brandbilen har troligen voltat och resultatet blev 1 oskadad lastbilschaufför, 4 alvarligt skadade brandmän, 1 lindrigt skadad Brandman. 2 av brandmännen var tvungna att klippas ut och senare är det bekräftat att 2 st avled…

 

Varför skriver jag om detta då? Jo det berörde alla på min station idag, trots att det som hände var så långt borta, smedjebacken ligger utanför Ludvika i dalarna. På räddningstjänsten är man van vid mötet med trafikolyckor, det är till och med vardag. Men idag hände det oss, kanske inte några av våra bröder och systrar som vi känner personligen, men vi delar mycket ändå… en tankeställare drabbade nog alla på stationen vid någon punkt, och det märkte jag på hur stämningen förändrades när vi pratade om det, vanligtvis så diskuteras olyckor med en viss självdistans men idag betraktade och utvärderade vi vårt eget säkerhetstänk och agerande vid utryckning, det var inte dom utan vi…

 

Jag följer en del Räddningstjänster på Facebook, kollegor som officiella sidor har runt om i sverige idag visat sitt stöd och riktat sina tankar till de dessa brandmän och deras  anhöriga…

 

På Bodens Räddningstjänst valde vi att hissa svenska flaggan i topp för att sedan sänka den till halv stång… men vi tar med oss dyra läxor och drar lärdom av vad som hänt…

 

Bodens räddningstjänst

 


Södra helsinglands räddningstjänst

 

Brandmännens Riksförbund

 

Storstockholms Brandförsvar:

"Våra tankar är hos de drabbade i Smedjebacken."
 
Räddningstjänsten höga kusten-Ådalen:
 
"Med anledning av den tragiska olyckan där några av våra kollegor tillhörande Smedjebackens räddningstjänst omkom, så flaggar vi i räddningstjänstförbundet Höga Kusten - Ådalen på halvstång ikväll och imorgon."
 
Räddningstjänsten Medelpad:
 
"Våra tankar går idag till våra kollegor i Smedjebacken som idag tragiskt förolyckades. Styrketankar till samtliga berörda, men framförallt till anhöriga och nära!"
 
Räddningstjänsten Kiruna:
 
"Räddningstjänsterna i Sverige i sorg idag då två av våra kollegor omkommit och ytterligare tre är skadade.. :( "
 
Södertörns Räddningstjänstförbund:
 
"Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att en brandman omkommit i en trafikolycka i Smedjebacken. Olyckan skedde under utryckning. Våra tankar går till de anhöriga och arbetskamraterna."
 
Brandkåren Attunda:
 
"En brandbil som färdades söderut från Smedjebacken i Dalarna körde av vägen nerför en ravin utanför Söderbärke. I brandbilen färdades fem personer varav en omkom på platsen. Våra tankar går till de anhöriga och arbetskamraterna."
Jag är säker på att detta är vanligt förekommande över hela sverige och det visar på att innom kåren har vi en enorm respekt och omtanke för varandra.

Kommentarer
Postat av: Kim Nikula

On behalf of the European Fire Fighters Unions Alliance, I would like to express my deep condolences to all our colleagues on Swedish fire service for the tragedy.
Please convey our condolences to the families of the two fire fighters and our best wishes for recovery to those who were injured.

Kim Nikula
President
EFFUA

Svar: Thank you for your support and concern Kim i will convey this message to the fire station of Smedjebacken...
Tobias

2012-07-13 @ 09:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0